+ 389 2 3122 145 [email protected]

АМИГДАЛА -Здружение за психотерапија и едукација ВЕ ПОВИКУВА ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА УЧЕСТВО НА ПРОЕКТ -ЕДУКАЦИЈА ВО КРАЈОВА РОМАНИЈАСите трошоци за обука, сместување, превоз и храна се подмирени и организирани.

Целта на обуката е практични методи за работа со млади лица за превенирање на напуштање на училиштето и образованието.Контакт: 078210458 Маргарита НиколовскаКоординатор: Brave&Unic Association

• Датуми на активности: 1 јули – 8 јули 2021 година (8 дена)

• Место: местото за активностите ќе биде во Крајова, Романија

• Место за сместување: хостел Каза Бојереаска (улица Александар Македонски, 49, Крајова), ноќевање во двокреветни соби и три оброци

• Партнери и број на учесници: Турција – 5, Србија – 5, Полска – 5, Македонија – 5, Шпанија – 5, Бугарија – 5, Романија – 5

Главната цел е: Формирање група од 35 млади луѓе кои користат неформални методи на образование за вклучување на млади со ниски можности да се избегне напуштање на училиштето.

Специфични цели се:- Создавање вештини за 35 младински работници за користење на 2 неформални методи за образование (Еспере и Метод на Плејбек театар) за 35 млади од 7 организации.

– Развивање на организациски, имплементациони и евалуативни вештини за 35 млади луѓе од 7 партнерски земји за работа со млади луѓе со ниски можности за намалување на прекинување на образовниот процес и напуштањето на училиштето користејќи 3 типа игриУчесници на проектот можат да бидат:

• Младински работници кои вршат неформални активности со млади, координатори и членови на невладини организации кои се занимаваат со неформални активности, координатори на воннаставни активности, кои имаат одговорности во работата со млади и вршат активности со млади во социјално загрозени ситуации

• Висока мотивација и демонстрација на можностите за функционирање во мрежа формирана во рамките на проектот

• Способност да се применуваат и шират информации во различни средини и контексти• Минимално искуство во работа со неформално образование и отворање и разбирање на неговата содржина, концепти и предности

• Добро говорење на англиски јазик